Din 27 octombrie, Andreea Bănică va prezinta la TVR 1 o competiţie muzicală inedită, în care vedeta e muzica românească. “Provocarea starurilor” va fi un concurs muzical care va dezvălui publicului viitori artiști ai muzicii românești. Ei vor fi validați de marii interpreţi ai muzicii noastre din ultimii 40 de ani.

“Aşteptam de mult timp o astfel de producţie muzicală în care să mă pot implica 100%. Mă bucur mult că am fost cooptată în acest proiect şi mai ales la TVR, acolo unde visam să ajung când eram mică.

Recunosc, mi s-au mai propus formate de televiziune pe care să le prezint, însă nu m-a atras nimic mai mult ca noul proiect al TVR 1 – ”Provocarea starurilor”! Face parte din meseria mea, eu asta fac: cânt de când aveam 4 ani şi jumătate şi mă vedeam într-un astfel de proiect muzical. Sper să ne urmăriţi sâmbătă de sâmbătă, să cântaţi alături de noi şi să trăiţi la maxim ceea ce noi vă vom transmite din platoul de televiziune: energie, veselie, poveşti cu cântec!

Haideţi să cântăm româneşte şi să descoperim noi talente de care, poate, nu aţi mai auzit! Muzică live 100%!”, a declarat Andreea Bănică.

Cum se desfășoară competiția

În fiecare ediţie a emisiunii, 6 tineri talentaţi, interpreţi de muzică românească, vor trece prin câteva probe în care îşi vor dovedi calităţile vocale. Ei vor fi jurizaţi de mari interpreţi români care au lansat piese nemuritoare în ultimii 40 de ani.

Concurenții vor fi împărțiți în 3 echipe, fiecare cu câte un mentor. La finalul fiecărei ediții, 3 din cei 6 concurenți, respectiv câte unul din cele 3 echipe, vor avansa în competiție. În următoarea emisiune, acestora li se vor alătura alți 3 noi artiști, care îi vor înlocui pe cei care nu au reușit să convingă juriul în ediția precedentă.

Ineditul competiţiei muzicale este dat de faptul că, în fiecare ediţie, juriul se schimbă, iar concurenţi noi iau locul celor eliminaţi din echipele celor 3 mentori.

Andreea Bănică este una dintre cele mai cunoscute artiste de la noi. A cântat în trupele Exotic şi Blondy, iar apoi a urmat o carieră solo, câştigând numeroase premii la festivaluri precum: Romanian Music Awards, Romanian Top Hits, MTV European Music Awards sau Balkan Music Awards.

Interpreta are experienţă şi ca prezentator al unor emisiuni de televiziune, ea fiind gazda unor programe la Antena 1 (Folclorul contraatacă) sau la Kanal D (Papuci de vedetă, Bravo, ai stil!).

Din 27 octombrie, Andreea Bănică începe primul ei proiect de divertisment la televiziunea naţională: “Provocarea starurilor”.